Jätä uusi tekniikka ja tietokoneet vähemmälle


 

 
Pitkää ikää ei millään tavalla edistä se, että käytät joka välissä kaikkea mahdollista uutta tekniikkaa. Mieti voisitko muuttaa jotkut tietokoneella tehtävät työt enemmän fyysisiksi. Voisitko vähentää vapaa-ajalla tietokoneen käyttöä ja keskittyä kannettavan tietokoneen näyttöruudun sijaan ulkoilmaan ja liikuntaan. Ja jos ihan pakko on pelata tietokoneella tai pelikonsolilla niin suosi siinä edes pelejä, joissa joudut istumisen sijaan liikkumaan.
Entä minkälainen on päivätyösi ? Kenties olet it-konsultti, joka istuu päivät pitkät sisätiloissa toimistossa erilaisten it-projektien parissa. Katselet tietokoneen näyttöruudulta jotain it-arkkitehtuurin mallinnuskäyrää ja ajattelet että tämä on varmasti parasta mitä ihminen voi tehdä. Mietipä jos vaikka jättäisit tuon it-arkkitehtuuri -työn vähemmälle ja keskittyisit sen sijaan vaikka jonkun vanhan pihapiirin arkkitehtuuriin. Tietokoneen sijaan tarttuisit vaikka lapioon ja kottikärryihin.
Entä olisiko mahdollista vähentää muutakin uuden tekniikan käyttöä ja suosia enemmän oman kehon kuormittamista. Esimerkiksi pihatöissä voisi löytyä paljonkin muutettavaa eli tehdä enemmän käsin ja jättää pihatyökoneet autotalliin.
Yritä myös ottaa kaikki mahdollinen ulkoilu ja liikunta irti uuteen tekniikkaan liittyvistä asioista. Esimerkiksi antenniasennus voisi olla sellainen työ jossa saa ulkoilmaa osakseen. Olettaen tietysti, että sen pystyy turvallisesti tekemään.
Aloita vaikka ihan ensin sillä, että hankit älypuhelimeesi suojakuoret, jotka motivoivat sinua luontoon ja liikkumaan. Ainakin Samsung Galaxy A3 2017 kuoret ja Samsung Galaxy A5 2017 kuoret -kategoriasta löytyy hyvin aiheeseen sopivia kuoria.
Voit myös miettiä kotisi saniteettiratkaisut uusiksi, otapa kesäksi käyttöön ihan perinteinen huussi. Asioit silloin raikkaassa ulkoilmassa etkä minkään ravintolan pisuaarin äärellä.
 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: The PV SC, 00100 Hki, thepvsc@thepvsc.com