Liikunta, terveys ja hieronta


 

 
Vaikka kehon kuormittaminen ja liikunta pidentävät elinikää niin raskas kuntosaliharjoittelu ei välttämättä ole paras tai ainakaan ainoa vaihtoehto. Vaihda joskus raskailla painoilla tehtävä penkkipunnerrus ulkoilmassa tehtyihin etunojapunnerruksiin. Talja-harjoittelun sijaan vedä leukoja puun oksassa. Unohda välillä kuntosalin kova jalkaprässi ja mene metsään kävelemään jyrkkiä mäkiä.
Samoin jätä palautusjuomat, proteiinit ja muut lisäravinteet vähemmälle. Näitä kaikki lisäravinnekaupat tyrkyttävät, koska ne ovat suurta liiketoimintaa. Mutta parempi välillä vaihtaa palautusjuoma kaurapuuroon ja kananmuniin. Proteiinijuoman sijaan ota välillä läheltä pyydettyä kalaa. Unohda myös vitamiinipillerit, syö niiden sijaan lähialueen kasviksia.
Ei varmaan ole kenellekään epäselvää, että järkevä ravinto ja säännöllinen liikunta tekevät terveydelle hyvää. Ylipaino aiheuttaa monenlaisia sairauksia ja vaivoja, uusissa tutkimuksissa sen on todettu olevan yksi riskitekijä myös suonikohjujen syntymisessä. Suurin syy suonikohjujen syntymiseen löytyy perintötekijölistä, mutta jos niiltä haluaa edes yrittää välttyä niin ainakin ylipainoa pitäisi välttää. Nykyään on tietysti olemassa modernit menetelmät suonikohjujen hoitoon, kuten laserhoito. Siitä lisää https://suonikohjut.info/hoito/laserhoito/. Mutta parashan olisi kun ei tulisi vaivoja, joita pitää mennä lääkäriin hoidattamaan. Siihen auttavat parhaiten terveelliset elintavat ja säännöllinen liikunta mielellään ulkoilmassa.
Hyvä on myös pitää huolta siitä, että lihakset pysyvät vetreinä. Tähän auttaa parhaiten venyttely ja säännöllinen hieronta. Jos oma kumppani on oikeasti hyvä hieromaan niin samalla saa myös läheisen ihmisen kosketuksen, mikä myös tekee hyvää terveydelle, lähinnä henkisen vaikutuksen kautta. Mutta jos perheestä ei löydy hyvää hierojaa niin kannattaa käydä ihan ammattilaisen hoidettavana. Melkein joka kylältä löytyy koulutettu hieroja, esim. Oulun seudulla hierontaa tarjoaa eetusaloranta.com. Ja netistä kun etsii niin löytää helposti oman kylän tai kaupungin hierojat. Tuo nimikehän on suojattu eli sitä saa käyttää vain koulutettu hieroja. Koulutusta tarjoaa myös moni taho ympäri Suomea, Helsingin seudulla www.suho.fi/koulutus.php. Tarjolla on sekä urheiluhierojan koulutusta että opetusta klassiseen hierontaan.
Hierojan ammattiin voi valmistua Suomessa useita eri reittejä. Terveysalan oppilaitokset, aikuiskoulutuskeskukset, urheiluopistot, kansanopistot ja useat yksityiset koulut ja kouluttajat tarjoavat alan koulutusta. Ammattitaito todennetaan näyttötutkintona. Lyhyempi koulutus (40 ov) tuottaa hierojan ammattitutkinnon. Hierojan erikoisammattitutkintoon sisältyy lisäksi jokin erikoistumisjakso esimerkkinä urheiluhieroja.
Koulutettu hieroja on julkisen valvontaviranomaisen VALVIRAn myöntämä suojattu ammattinimike.

 

 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: The PV SC, 00100 Hki, thepvsc@thepvsc.com