Rakenna ja remontoi


 

 

Kaikki Acciarolin asukkaat ovat yksimielisiä siitä, että kova työ lapsesta asti on oleellinen osa pitkän iän saavuttamisessa. Nykyihmisen varsinainen työ harvemmin sellaista on, mutta kannattaa siinä tapauksessa yrittää vapaa-ajalla suosia ruumiillista oikeaa työtä. Kaikenlaiset raskaammat rakennustyöt ovat oikein hyviä. Sen sijaan ettö tilaisit rakennusmiehet hommiin, niin rakenna itse takapihan terassi. Äläkä ota paikalle kaivinkoneurakoitsijaa, vaan käytä omaa kehoasi ja lapiota. Tai jos terassi ei ole ajankohtainen ja satut olemaan omakotitaloasukas niin miten olisi leikkimökki ? Jos omat tenavat on jo liian vanhoja niin tee sellainen sitten ihan lapsenlapsia ajatellen. Voihan sille alkuun keksiä muutakin käyttöä. Eräs insinööri teki pihalleen leikkimökin, jonka otti alkuun kasvihuone / pihavaja -käyttöön. Mutta teki jo rakennusvaiheessa sellaisen, että vaja muuttuu nopeasti leikkimökiksi sitten jos sellaiselle tulee tarvetta. Ja kun mökki/vaja oli valmis niin seuraavaksi värkkäili ympärille heinäseipäistä aidan. Kaverilla kun oli se asenne, että pihalla vietetään aikaa ja puuhastellaan jotain mielekästä. Oli kuulemma jo suunnitelmissa rakentaa väliseinä omalle pergola/terassille. Tuota projektia kyllä mielenkiinnolla odotan. Menee aika mielenkiintoiseksi, mutta toisaalta jos ihminen saa kiksejä kaikenlaisesta nikkaroinnista ja ulkoilmasta niin mitäpä se muille kuuluu mitä omalle pihalleen tekee. Tietysti huomoiden sen, että miltä kaikenlaiset rakennelmat näyttävät naapurin silmin. Tässä tapauksessa sitä ongelmaa ei ollut, koska lähimpään naapuriin oli muutama sata metriä matkaa. Ja samaa ajattelua pitäisi soveltaa myös sisäremonteissa. Vaikka siellä ei niin ulkoilmaa saakaan niin fyysistä työtä kannattaa kuitenkin suosia.
Kun tulee keittiöremontin aika niin vaikka rakennusliike tekisi varsinaista rakennusalan osaamista vaativat työt niin hoida itse raskaammat ja helpommat työt kuten jätteiden pois kantaminen ja muu vastaava.
 

 
 
 
Ihan kaikkea ei tietenkään pidä itse lähteä tekemään. Rakennuksen terveyden kannalta yksi hyvin oleellinen osa on katto ja siihen liittyvät sadevesijärjestelmät. Rännejä ja kouruja ei ehkä kannata oman terveyden uhalla lähteä itse asentamaan tai puhdistamaan. Samoin kattotikkaat ja lapetikkaat sekä lumiesteet on hyvä jättää rauhaan ja antaa ammattilaisten hoitaa ne, esim.
Rännit ja sadevesikourut Mikkeli

Ja vaikka raskaiden tavaroiden nostelu ja lapiointi ovatkin hyvää liikuntaa niin jossain se raja menee niidenkin kanssa. Eli sitten kun tarvitset nosturia niin ammattikielellä puhutaan kurottajasta. Sillä saa nostettua kattotuolit ja muut raskaat tavarat sellaisiin korkeuksiin mihin ei ihan pelkkä miesvoima enää riitä.
Kurottajapalvelu Helsinki
Ja kun maata pitää siirrellä kymmeniä kuutiota niin jätä lapio ja kottikärry kevyempiin töihin. Suurempiin maansiirtoihin pitää hankkia jo siihen tarkoitettu työkone. 
Avant sekä pyöräkuormaaja vuokraus
 
Polttopuiden pilkkominen ja kantaminen ovat myös hyvää liikuntaa, mutta harva nykyasunto lämpiää ihan pelkällä polttopuulla. Nykyään ehkä suosituin lämmönjakomuoto on lattialämmitys. Se jakaa lämmön tasaisesti joka puolelle.
Lattialämmitys Salo


 

     
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: The PV SC, 00100 Hki, thepvsc@thepvsc.com